ONLINE WORKSHOPS

Woensdag 5 mei en vrijdag 7 mei: riesling!

 

In de workshop over Duitse riesling komen de verschillende stijlen en wijnstreken van Duitse riesling aan bod. Veel van deze gebieden liggen op een paar uur rijden vanaf Nederland, dus in de workshop zullen veel vakantietips voorbijkomen: welke gastvrije wijnboeren zijn leuk om te bezoeken? Welke restaurants of wijnbars hebben een mooie wijnkaart? Verder staan we stil bij de verschillen in klimaat, bodem en smaak tussen de regio’s zoals de Mosel, Nahe en Rheingau en worden tradities en nieuwe trends besproken.

 

De wijnwetgeving en -classificaties in Duitsland zijn nogal ingewikkeld. Hierdoor worden zoete wijnen door de consument in de winkel dikwijls voor droog aangezien, of andersom. In de workshop vertel ik hoe je de etiketten van Duitse rieslings kunt lezen zodat je weet met wat voor stijl riesling je te maken hebt. Riesling uit Duitsland staat centraal, maar de verschillen met riesling uit de Elzas en Oostenrijk behandel ik ook. Verder staan we stil bij wijnspijscombinaties en het enorme bewaarpotentieel van riesling.

 

Na inschrijving per mail (mollwouter@gmail.com) en betaling (€15,00) ontvang je de inloggegevens (Zoom) voor de online workshop. Ook stuur ik je een lijstje met tips voor als je een fles riesling in huis wilt halen om tijdens de workshop te proeven. De presentatie met foto’s, kaarten, uitleg en wijntips ontvang je na afloop. Ook kun je de workshop een maand terugkijken. De workshop start om 19.30 en duurt ongeveer 1,5 uur. 

 

Meld je direct aan door een mailtje te sturen naar mollwouter@gmail.com! Geef even aan of je kiest voor de workshop van woensdag of de workshop van vrijdag. Proost!