ARTIKELEN


Mijn wijnkennis deel ik graag, ook op papier. Ik kan op jouw verzoek artikelen schrijven over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan korte blogs, achtergrondartikelen, recencies of tips over wijn-spijscombinaties. Via de links hieronder krijg je een impressie.

Welke wijn kun je bewaren? 

Regelmatig krijg ik foto’s doorgestuurd van wijnflessen met de vraag ‘kan ik deze wijn bewaren?’ of ‘is deze wijn nog goed?’. De meeste wijn kun je het beste direct opdrinken, maar soms loont het om wijn te laten rijpen in de kelder. Wil je weten welke wijnen dit zijn?


Lees het artikel over het bewaren van wijn op Passion4Wines, aanbieder van wijncursussen in Amsterdam.

Natuurwijn: feiten en fabels

Over natuurwijn, ook wel vin nature genoemd, doen de wildste verhalen de ronde. Van deze ‘hipsterwijn’ zou je bijvoorbeeld geen hoofdpijn krijgen. Maar waarom zitten we dan nog niet massaal aan de natuurwijn? Tijd om de feiten en fabels over dit controversiele type wijn op een rijtje te zetten.


Lees het hele artikel over natuurwijn op Passion4Wines. 

De Britse wijnindustrie bruist

Bij Engeland denk je niet direct aan wijn, maar tijdens een roadtrip in the UK kwam ik erachter dat de Britse wijnindustrie bruist.


Op Cork ’n Clever lees je mijn gastblog over mousserende wijnen uit Engeland.

Decanteren? Of karraferen?

Decanteren en karafferen: misschien heb je ooit een wijnkaraf cadeaugekregen, maar geen idee wanneer je deze wel of niet moet gebruiken. Komt je vast bekend voor hè?


Lees hier over de do’s en don’ts bij het decanteren en karafferen van wijn.

RECENSIES

Heiko Oberman (Register Wijndocent, Passion4Wines): 'Wouter heeft zich in een korte tijd alle ins en outs van de wijnwereld eigen gemaakt. Hij beschikt over gedegen wijnkennis en weet zijn enthousiasme over wijn aanstekelijk over te brengen in woord en geschrift. Een wijnavond onder Wouter's leiding of workshop over een specifiek wijngebied staat garant voor een inspirerende avond!

Nadien de Visser (Le Club des Vins): 'Van romige lente-risotto tot de nieuwe Côte d'Or appellation. Of het nu zijn kunsten in de keukengaat of zijn liefde voor Bourgogne, Wouter schrijft er zo een epistel over. Ik lees ze met plezier en ben er trots op dat hij op Le Club des Vins staat!'